2024.03.29, Péntek
Megújult a Bajai EGYMI sportcsarnoka
baja.hu

Megújult a Bajai EGYMI sportcsarnoka

baja.hu

2020.11.22. 12:08

Az intézményben kiemelt szerep jut a mozgásnak és az egészséges életmódra nevelésnek.

Hirdetés

Az intézményben megvalósított fejlesztéssel kapcsolatban Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója elmondta: a Bajai Tankerületi Központ folyamatosan újítja fel a fenntartásában lévő iskolaépületeket. – Az EGYMI-ben az EFOP-4.1.6. pályázatban egy Terápiás Centrum épült, ezzel párhuzamosan, saját költségvetésünkből, több mint 12 millió forintból újítottuk meg a sportcsarnokot. A beszerzések és a munkálatok 2019 decemberében kezdődtek. A fenti összegből korszerűsítettük a fűtésrendszert, új csöveket, radiátorokat szereltek be, megújult a csarnok világítása. A gyerekek biztonsága, egészsége érdekében a padlózat megfelelő vastagságú, rugalmas sportburkolatot kapott. A pálya vonalazását, vonalfestését követően az új tanév elején 479 diák vehette birtokba a megszépült sportcsarnokot – ismertette az igazgató. Hozzátette: a Bajai Tankerületi Központ kiemelt figyelmet fordít a többségében hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő tanulók rendszeres testmozgásához szükséges tárgyi feltételek biztosítására.
 

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője örömmel üdvözölte a fejlesztést. – Baja városának az oktatásban betöltött szerepe mindig jelentős volt az országban és a Bácskában egyaránt. Intézményeink folyamatosan törekedtek arra, hogy magas színvonalon lássák el a rájuk bízott diákok nevelését. Az EGYMI-t ebből a szempontból is megkülönböztetett figyelem övezi, hiszen tanulói különleges foglalkozást igényelnek. A fenntartó Bajai Tankerületi Központ, az iskola, valamint Magyarország Kormányának összefogásával az intézmény folyamatosan fejlődhet. Ennek egyik újabb, de korántsem utolsó állomása a most megújult sportcsarnok. Mostantól az EGYMI diákjai korszerűbb körülmények között vehetnek részt a testnevelés órákon. Kívánok mindannyiunk számára még sok közös célt, és sok közös sikert! – fogalmazott a honatya.
 

Müller István intézményvezető köszönetét fejezte ki a Bajai Tankerületi Központnak a teljeskörű, segítő támogatásért. Az EGYMI sportéletéről elmondta: az intézmény pedagógiai programjában mindig is központi szerepet töltött be a sport megszerettetése és az egészséges életmódra való nevelés. – Iskolánkban hagyományokkal rendelkezik az atlétikai sportág. A labdarúgó sport szeretete és művelése szintén régóta népszerű a tanulók és a pedagógusok körében. Képzett gyógypedagógus-testnevelők, edzői képesítéssel is rendelkező kollégák nagy szakértelemmel végzik a tehetségek kiválasztását, akiknek további délutáni edzéslehetőséget és különböző szintű versenyeken való részvételt biztosítunk. A speciális szakiskolák országos sporttalálkozóin a diákok minden évben összemérik tudásukat atlétikában, labdarúgásban, asztaliteniszben, sárkányhajózásban és úszásban. A versenyeken remekül szerepelnek, több versenyszámban kimagasló eredményeket érnek el – részletezte az igazgató. Hozzátette: a felújításnak köszönhetően a testnevelés órák, a változatos sportfoglalkozások, edzések egy korszerűbb sportcsarnokban folytatódhatnak, a diákok és a pedagógusok örömére, és a mindennapos testnevelés is könnyebbé válik ez által. Az intézmény következő nagy fejlesztése az épülő új terápiás központ, amely szintén hamarosan elkészül.
 

BajaBajaBajai EGYMI