2024.04.24, Szerda
Új tetőszerkezetet kapott a bajai uszoda
baja.hu-Fotó: Kelemen Áron

Új tetőszerkezetet kapott a bajai uszoda

baja.hu

2020.08.11. 17:31

Az uszoda teljes tetőfelújítása és szigetelése is megvalósulhatott a tavaszi leállás alatt. A sportlétesítmény tetőszerkezete az utóbbi években folyamatosan beázott, és bár kisebb javítások történtek, a végleges munkákat az utóbbi hónapokban tudták elvégezni a szakemberek. Június 1-jétől már a korábbi nyitvatartással várják az úszókat, a wellness részleget azonban egyelőre nem lehet használni.

Hirdetés

A létesítmény március 14-én, a veszélyhelyzet kihirdetésével zárta be kapuit, elmaradtak a szervezett iskolai úszásoktatások, és a helyi látogatók sem használhatták a medencéket. Ez után a sportegyesületek edzéseit is korlátozták a járványügyi helyzet miatt. A kényszerleállás ideje alatt azonban az üzemeltető Bajavíz Kft. kihasználta a lehetőséget a karbantartásra és a javítások elvégzésére – mondta Derekas László, aki nyáron vette át Mrekva Lászlótól a cég vezetését. - A szokásos éves karbantartási munkák mellett nagyobb felújítás is zajlott: a teljes tetőszerkezet megújult. Hőszigetelés került a tető alá, a cserepezést javítottuk, a lécezést, bádogozást, deszkákat javították.

A szigetelési problémákból adódóan a nagy pára és a beázások folyamatos gondok jelentettek az épületben. A tizenhatmillió forintból megvalósított beruházással ezeket a problémákat már meg tudják előzni, ami a rezsiköltségben is érződni fog.

Az uszoda két medencéjét folyamatosan tisztítják az előírtaknak megfelelően, a kisebb tanmedence vizét pedig hetente cserélik. Továbbra is kérik a távolságok betartását, a gyermeket úszásra kísérő szülők pedig nem tartózkodhatnak az uszoda területén. Az uszoda nyáron minden nap várja a sportolni vágyókat, hétköznap délutánonként 14-17.15-ig egy egyesületi edzések számára tartják fenn a pályákat.
forrás: BajaiTv

BajaBajabajai uszoda