2024.03.29, Péntek
Önkéntesek hordják az élelmiszert a rászorulóknak
Fotó: Kelemen Áron

Önkéntesek hordják az élelmiszert a rászorulóknak

baja.hu

2020.04.01. 14:51

Múlt héten megkezdődött Baján a rendkívüli élelmiszersegély kiszállítása.

Hirdetés

Főként a tanyakörzetekben élőkhöz mentek ki az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. önkéntesei, de jutott a belvárosban és a szociális lakásokban élő rászorulóknak is- írja a baja.hu.

"Folyamatosan kapjuk a jelzéseket minden elképzelhető csatornán. Sok az olyan idős, egyedülálló ember, akit eddig ismerősök láttak el, de a gondozók többnyire maguk is idősek, így ezek a kapcsolatok megszakadtak. Sokan maradtak magukra, teljesen kilátástalan helyzetben. Nagyon fontos, hogy hozzájuk is eljussunk, ezért minden bejelentést regisztrálunk, és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a családsegítő szolgálattal és a segélyszervezetekkel" – ismertette Dani Gitta önkormányzati képviselő, a program koordinátora.





 

Az elmúlt hetekben Szabó Richárd jelentős mennyiségű élelmiszeradományt gyűjtött össze lakossági felajánlásokból: ezt ózongenerátorral fertőtlenítették, majd kihordták az igénylőknek. Az ózongenerátorhoz szintén felajánlás által jutottak, ennek köszönhetően a beérkezett élelmiszereket kezelés után már aznap vagy másnap ki lehet szállítani. – Az igénylések folyamatosak, a készleteink azonban vészesen fogynak, így nagy szükség lenne a pótlásra.



Kérjük mindazokat a jószándékú civileket, akik szívesen felajánlanának tartós élelmiszert azoknak, akik náluk nehezebb körülmények között élnek: a 0620-3437102-es vészhelyzeti telefonszámon jelentkezzenek. Kollégánkkal egyeztethetik az átvételt: személyes találkozásra nincs szükség, megbeszélt időpontban a kapu elé helyezett csomagot önkénteseink behozzák.



Ugyanitt jelezhetik azt is, ha valaki inkább pénzadománnyal tudna segíteni, a számlánkra érkező összegeket elsősorban élelmiszerek és gyógyszerek vásárlására fordítjuk – ismertette a képviselő. Hozzátette: fontos, hogy bejelentést tenni nem csak személyesen lehet, akinek tudomása van a környezetében vagy szomszédságában élő, magára hagyott, ellátatlan idős személyről vagy rászoruló családról, mindenképpen jelezze a megfelelő fórumokon.

Sándor Boglárka



Bajaönkéntes akcióönkéntesBaja