2024.04.25, Csütörtök
Térítésmentes az MRI vizsgálat a Bajai Szent Rókus Kórházban
baja.hu

Térítésmentes az MRI vizsgálat a Bajai Szent Rókus Kórházban

baja.hu

2020.03.09. 16:17

Több hónapos előkészítő munka után február 27-én elindultak a térítésmentes MRI vizsgálatok Baján.

Hirdetés

Kiemelkedő jelentőségű szakmai előrelépés történt a Bajai Szent Rókus Kórház életében. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozottá vált az ún. MRI diagnosztikai vizsgálat, melyet a járóbeteg-szakellátás keretében vehetnek igénybe a betegek.
Helyileg a Sugó MR Diagnosztikai Központban (Szent Antal utca) történnek a vizsgálatok. A NEAK 20 órában határozta meg a finanszírozott heti TVK keretet. Ez azt jelenti, hogy a vizsgálatok időigényességét is figyelembe véve várhatóan heti 26, úgynevezett natív, és heti 5, úgynevezett kontraszt anyagos vizsgálat történhet meg államilag finanszírozottan, előjegyzés alapján. A vizsgálatok elvégzését szakorvos kezdeményezheti a kórházi járóbeteg-szakellátás keretében, mondta el dr. Tóth Gábor főigazgató megköszönte Zsigó Róbert országgyűlési képviselő ebben az ügyben nyújtott segítségét.
A szolgáltatást a Bajai Szent Rókus Kórház ellátási területéhez tartozó  betegek vehetik igénybe: Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszentgyörgy, Baja, Bácsalmás, Bácsszőlős, Bátmonostor, Császártöltés, Csátalja, Csávoly, Csikéria, Dávod, Dunafalva, Érsekcsanád, Érsekhalma, Felsőszentiván, Gara, Hercegszántó, Katymár, Kunbaja, Madaras, Mátételke, Nagybaracska, Nemesnádudvar, Rém, Sükösd, Szeremle, Vaskút, Tataháza.

BajaTérítésmentes vizsgálatMRIBács-Kiskun megyeBajai Szent Rókus Kórház