2024.03.28, Csütörtök
Jelentős összeg érkezett a bajai uszoda fejlesztésére

Jelentős összeg érkezett a bajai uszoda fejlesztésére

baja.hu

2020.02.01. 09:23

A támogatás a projekt előkészítő feladatainak fedezete.

Hirdetés

Közel 660 millió forint támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától az önkormányzat a Bajai Sportuszoda és Élményfürdő fejlesztésére.

 

A január 30-i testületi ülésen Csubákné Besesek Andrea elmondta: sokan és sokat dolgoztak annak érdekében, hogy ez az összeg Baját illesse. Köszönetet mondott a hivatal munkatársainak, Zsigó Róbert országgyűlési képviselőnek és Fercsák Róbert volt polgármesternek is. Hozzátette: a bocsánatkérést a nevükben is elfogadja azoktól, akik megkérdőjelezték a beruházási lehetőség valódiságát.

Nyirati Klára polgármester is megköszönte az előző testület munkáját is a honatya segítségét.

„Hatalmas összeg, de a megvalósítás és az üzemeltetés még nagyobb tétel. Igyekszünk megtalálni a legjobb lehetőséget!”

Széll Péter, a városüzemeltetési bizottság elnöke szerinte a legfontosabb, hogy szakmai segítséggel alaposan körbejárják és megtalálják a működtetési módszert. „Nagy öröm, hogy megkaptuk ezt az összeget, de legalább ilyen fontos a gazdaságos üzemeltetés is. Ennek feltérképezése következik.”

Kovács Csaba ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az 50 méteres medence (jelenleg 25 méteres) már jelentős versenyek szervezését is lehetővé tenné. „Az összeggel jó gazda módjára sáfárkodjunk!”

A polgármester végül leszögezte: minden bajai álma, hogy legyen egy jó uszoda a városban, a költségek kapcsán azonban el kell gondolkodni.

Azt a tény senki sem vitatta, hogy az uszoda állami beruházás, de fenntartása nagy kihívás. 

BajaBajaBajai Sportuszoda