2024.04.25, Csütörtök
Újabb fontos beruházások Baján

Újabb fontos beruházások Baján

baja.hu

2019.08.18. 15:19

Több jelentős beruházás is zajlik a városban: egész nyáron dolgoztak a munkások a városi színházterem felújításán, a munkálatok lassan célegyenesbe érnek, hiszen az őszi szezon kezdetén már megújult környezetben szeretnék várni a fellépő művészeket és közönségüket.

Hirdetés

Rég várt fejlesztés a Jelky András Szakközép Iskola konyhájának felújítása, amely szintén a napokban zajlik, és kora őszre készül el, de több helyszínen is dolgoznak a munkagépek útfelújításokon, valamint a csapadékvíz-elvezetés kiépítésén.

– Ezek mind tervbe vett fejlesztések, valamint természetes elvárások is, amelyek helyi felhasználókat érintenek. Egy üzemi konyha modernizálása például jelentős előrelépés a felhasználók és az ott dolgozók számára. Az útépítésekkel évtizedes lemaradást igyekszünk folyamatosan behozni, és a megfelelő ütemben haladunk is. A csapadékvíz elvezetése több városrészben is gondot okoz, erre már milliárdokat költöttünk az elmúlt években, idén is két városrészben dolgozunk. Józsefvárosban már láthatjuk a kitűzéseket, Kiscsávolyban pedig folyik az építkezés a Korsós és az Árok utca környékén, így remélhetőleg ezek az évtizedes gondok is megoldódnak, illetve mérséklődnek – nyilatkozta Fercsák Róbert polgármester, aki augusztus 15-én tekintette meg, hogyan haladnak a munkálatok.

 

A színházterem a város kulturális életének egyik fontos központja, amelyen az elmúlt években folyamatosan végeztek kisebb-nagyobb javításokat, idén nyáron azonban átfogó munkálatokba kezdtek a teljes megújulás érdekében. 

– Kicseréljük a széksorokat, az aljzatot, teljes festés-mázolást végzünk, új bútorzatot kapnak az öltözők, új, biztonságos és energiatakarékos kazánt is beszerelünk – sorolta a várható eredményeket Bócsa Barnabás, a színháztermet is üzemeltető Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója. Mint elmondta: az új nézőtér enyhén félkörívesített lesz, a székek dőlésszöge is változik, valamint nagyobb sortávolságokra is lehet számítani, mindez a nézők kényelmét szolgálja. A vitrineket LCD képernyőkre cserélik le, az emeleti részben pedig új szolgáltató helyiségeket is terveznek. Az őszi szezonkezdésre valószínűleg sikerül is átadni a felújított kulturális létesítményt. –

 

A Jelky iskola konyhája a közétkeztetési szegmens egyik fontos létesítménye, közel ezer adag étel készül ott naponta. Nagyon rossz állapotban volt, eddig még nem sikerült felújítani. Évek óta kerestük a pályázati lehetőségeket, és végre elkezdődhetett a munka: közel 100 millió forintból újul meg a konyha, ebből 80 millió pályázati pénz, a város pedig hozzátesz még húszat – ismertette az ügyvezető igazgató. A jelenleg csontig lecsupaszított falak remélhetőleg iskolakezdésre új fényben ragyognak majd, a fennmaradó időben kicserélik az épület teljes gépészetét, légtechnikáját, villany- és vízvezeték hálózatát, valamint teljesen új főzőeszközöket és felszereléseket is befejeznek, hogy a mai kor követelményeiknek megfelelő, igényes, esztétikus konyhával várhassák a diákokat.

forrás: baja.hu/Sándor Boglárka 

BajaBaja