2024.03.28, Csütörtök
Korszerű eszközzel gyarapodott a Bajai Szent Rókus Kórház
baja.hu

Korszerű eszközzel gyarapodott a Bajai Szent Rókus Kórház

baja.hu

2019.07.22. 09:00

Új, korszerű, a legmodernebb technikának megfelelő ultrahang készülékkel gazdagodott a Bajai Szent Rókus Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya. Az értékes eszköz egy Széchenyi 2020 pályázatnak köszönhetően került a bajai egészségügyi intézmény birtokába.

Hirdetés

Dr. Tóth Gábor főigazgató elmondta: már néhány hete megkapták a berendezést, amelyhez több ezer oldalas gépkönyv is jár. Miután megtanulták kezelni a gépet, július 18-án a sajtó képviselőinek is bemutatták, milyen szinten könnyíti meg a mindennapi munkát, szakmai előrelépést jelentve, valamint fokozva a betegbiztonságot. Dr. Mátrai Tibor orvosigazgató hozzátette: olyan felső kategóriás berendezésről van szó, amely teljes mértékben kiszolgálja a várandósokat, valamint nőgyógyászati vizsgálatok, szűrések, áramlásmérések elvégzésére is alkalmas. Konstrukciója teljes mértékben felhasználóbarát, kezelését azonban továbbra is tanulják, mivel rengeteg lehetőséget rejt magában. A tervek szerint az egyik alkalmazott hamarosan elvégzi a szonográfusi képzést, így főállásban kezelheti majd a korszerű berendezést. – Tizenegy éves ultrahang készülékünket váltotta fel ez az eszköz, amely nagy mértékben fokozza a diagnosztika biztonságát – értékelte az orvosigazgató. Fercsák Róbert polgármester is örömmel üdvözölte a műszer beszerzésének lehetőségét. – Bár az önkormányzat nem fenntartója a bajai kórháznak, kiemelt figyelemmel kísérjük az ellátást. Öröm, hogy szinte havonta hallhatunk valamilyen eszközbeszerzésről. Jelen esemény olyan területet érint, amely különösen fontos, hiszen az édesanyák és a születendő kisbabák egészségét, védelmét szolgálja. A bajai kórházban még nem volt példa ilyen minőségű készülék beszerzésére, ezzel sokkal magasabb szintű ellátást tudnak biztosítani – összegezte a városvezető.

A szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa be is mutatta a készülék működését, 3D-s fotóval ajándékozva meg a vizsgálatra vállalkozó kismamákat.

Galéria

BajaBács-Kiskun megyeultrahangSzéchenyi 2020