2024.04.24, Szerda
Veránka-sziget: Baja üzemeltetheti az üdülőt
baja.hu

Veránka-sziget: Baja üzemeltetheti az üdülőt

baja.hu

2019.03.10. 08:45

Bár állami tulajdonban van, Baja átveszi üzemeltetésre a Veránka-szigeti üdülőt, jelentette be a február 28-i testületi ülésen Fercsák Róbert polgármester.

Hirdetés

„Régi vágyunk teljesül, az állam részéről már aláírták a megállapodást, most mi is megszavazhatjuk. Komoly vagyonhasznosítási témáról beszélünk, mindig is szerettük volna, ha Baja nagyobb befolyással bír a Veránka-szigeti üdülő hasznosításában.”

Dr. Vácity József, a pénzügyi bizottság elnöke ugyanakkor egy kellemetlen momentumra is felhívta a figyelmet. „László Károly (DK, Sikeres Bajáért frakció) a közösségi portálon valótlan állításokat fogalmazott meg. Azt írta, hogy 297 millió forintot fizet a város, miközben fogalma sincs az ingatlan állapotáról. Ez tévedés, hiszen az összeg felbecsült értékként szerepel az előterjesztésben, a városnak egyetlen fillért sem kell fizetni!”

László Károly elismerte tévedését, elnézést kért, majd bejelentette: ülés után rögvest törli a kifogásolt mondatot. „Köszönöm a figyelmeztetést!”

Hajdú Miklós ellenzéki frakcióvezető elismerte, évek óta szerette volna a város vagyonkezelésbe vonni az ingatlant. „A lehetőség egyben kockázatot is jelent, de megszavazzuk az előterjesztést.”

Fercsák Róbert válaszában kifejtette: nem ismer olyan gazdaság területet, ahol nincs kockázat, ám reményei szerint pozitív lesz Veránka üzemeltetése.

A javaslatot valamennyi képviselő megszavazta. 

forrás: baja.hu/Géczy Zsolt 

BajaBajaVeránka-sziget