2024.04.18, Csütörtök
Megújult a bajai Akácos utcai bölcsőde

Megújult a bajai Akácos utcai bölcsőde

baja.hu

2019.01.15. 15:31

Az épület felújítása és energetikai korszerűsítése mellett új eszközöket is sikerült beszerezni. A családbarát intézményben a mai kornak megfelelő, jól felszerelt nevelési környezet került kialakításra, ahol a szülők jó kezekben tudhatják kisgyermekeiket.

Hirdetés

Kiss Tiborné intézményvezető azt emelte ki: minden dolgozó és szülő büszkeséggel tekint a teljes mértékben felújított épületre, amelyet január elején vehettek birtokba. – A három csoportszoba, a szociális helyiségek, a tálalókonyha: minden igényes és korszerű. Köszönet illeti az önkormányzatot a folyamatos segítségért, a szülőket a türelemért, a kivitelezőt pedig azért, hogy minden szakmai kérdésben kikérte és megfogadta a tanácsunkat – mondta az intézményvezető.

Az épület udvari bejáratánál Fercsák Róbertpolgármester, Zsigó Róbert államtitkár, Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, Szabó Hajnalka, a körzet képviselője és Kiss Tiborné intézményvezető vágta át a nemzeti színű szalagot, majd be is járták a felújított épületet. A Csiga, Nyuszi és Süni csoportban összesen 29 kisgyermek tölti a mindennapjait, a legfiatalabb mindössze 21 hónapos. Az intézmény harminc bölcsist tud fogadni, általában maximális a létszám, de folyamatos a beszoktatás is.

 

Amint arról Csubákné Besesek Andrea alpolgármester beszámolt: a leselejtezett, de még jó állapotban lévő bölcsődei bútorokat és berendezési tárgyakat egy nagyobb adománnyal együtt Kárpátaljára küldték el, ahol Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka gondoskodik arról, hogy oda kerüljenek, ahol a leginkább szükség mutatkozik erre.

 

BajaBajaAkácos utcai II. számú bölcsőde