2024.04.20, Szombat

Terápiás központ épül Baján

zsigorobert.hu

2018.12.09. 18:20

Jelentős munkálatok kezdődhetnek a Bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben. Az iskola egy sikeres pályázatnak köszönhetően megközelítőleg fél milliárd forintból építheti fel azt a terápiás centrumot, amely tovább segíti a fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok korszerűbb ellátását. A fejlesztés keretében nem csak egy új épülettel, hanem új eszközökkel is bővül majd az EGYMI.

Hirdetés

A Bajai Tankerületi Központ egy 492,5 millió forint értékű pályázat segítségével valósíthatja meg azt a fejlesztést, amelynek eredményeként 740 négyzetméter alapterületű terápiás centrum épülhet az Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben. A legfontosabb célkitűzés az, hogy az iskolába járó, halmozott fogyatékossággal élő, sérült gyerekeket és fiatalokat megfelelőbb színvonalú, korszerűbb környezetben láthassák el a szaktanárok.

 

Az épületben egyéni fejlesztő-, terápiás- és tornaszobák kapnak majd helyet, a szükséges kiszolgáló egységekkel együtt. A pályázat lehetővé teszi azt is, hogy az EGYMI új berendezésekkelkorszerűsödjön tovább.

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: Magyarország Kormánya 2017-ben döntött úgy, hogy elindulhat az utóbbi évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja. Ezen program keretében eddig több mint 3 milliárd forint érkezett térségünkbe az oktatási intézmények fejlesztésére, korszerűsítésére. – Azt reméljük, hogy ez az újabb fél milliárd forintos fejlesztés sok család életébe hoz majd segítséget és biztonságot. Az EGYMI városunk fontos intézménye, amely minden erejével azon dolgozik, hogy segítse a nehéz sorsú fiatalokat. Iskoláink fejlesztése mindannyiunk közös érdeke,ezt a munkát a jövőben is folytatni szeretnénk! – tette hozzá a képviselő.

BajaBajaBajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményterápiás centrum