2024.04.18, Csütörtök

Több mint ötszáz millió forintból bővül tovább a Szent László ÁMK Baján

baja.hu

2018.11.21. 17:30

Baja központjában, a Tóth Kálmán, Katona József és Hattyú utca kereszteződésében épülhet fel a Szent László ÁMK új épületszárnya.

Hirdetés

A fejlesztés egy sikeres pályázat eredményeként, (456 millió forintos támogatással), összesen 516 millió forintból valósulhat meg. A háromszintes, hat tantermes épületszárnyat átjáró folyosó köti össze az iskola főépületével. Minden szinten 2-2 osztályterem, több csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. A tetőszerkezetre napelemek kerülnek, a fűtésről pedig hőszivattyús rendszer gondoskodik majd.

 

 

– A tantermek kialakításánál fontos szempont volt, hogy figyelembe vegyük a fiatalok oktatásához szükséges elvárásait, így interaktív megjelenítők, digitális eszközök is hozzáárulnak a tananyag hatékonyabb elsajátításához – mondta Hajdók Róbert, az intézmény vezetője.

Az intézmény sportudvara is teljes egészében megújul. A testnevelést udvari fitneszpark, többsávos futópálya, valamint egy többfunkciós sportpálya segíti. A munkálatok egyik célkitűzése, hogy az iskolaépület, valamint az udvar fejlesztésével a Szent László ÁMK megfelelőbb, otthonosabb körülményeket biztosíthasson tanulóinak.

 

A fejlesztéssel kapcsolatban Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a beruházással tovább növekedhet Baja oktatásban betöltött szerepe. – Ha összeszámoljuk azokat a szülőket, diákokat, tanárokat és iskolai dolgozókat, akiket a mostani beruházás érint, azt láthatjuk, hogy több mint 3000 emberre lesz hatással a Szent László ÁMK-ban kezdődő építkezés. Ezzel megoldódhat az egyre több gondot okozó helyhiány, a tanárok és a diákok pedig méltóbb, szebb és modernebb körülmények között taníthatnak, tanulhatnak. Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt évek kormányzati előkészítő munkájának eredményeként nagyon sok helyen zajlanak fejlesztések.

 

 

Zsigó Róbert hozzátette: Magyarország Kormánya tavaly döntött úgy, hogy elkezdődhet az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja. Azóta több mint 2,5 milliárd forintból korszerűsödhetnek a térség oktatási intézményei. – Ezt a munkát a jövőben is folytatjuk, hiszen az oktatás feltételeinek folyamatos javítása mindannyiunk közös érdeke.

Fercsák Róbert, Baja polgármestere elmondta: a város számára kiemelten fontos az iskolák folyamatos fejlesztése. – Szerencsére nincs okunk szégyenkezni ezen a területen sem. A Szent László ÁMK-val városunk nagy múltú, jelentős intézménye válhat korszerűbbé. 

BajafejlesztésSzent László ÁMK