2024.04.25, Csütörtök

Rangos díjat kapott Fercsák Róbert

baja.hu

2018.10.19. 17:50

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend kitüntetésben részesült Fercsák Róbert bajai polgármester. A városvezető az Országos Polgárőr Szövetség budapesti ünnepségén vehette át a díjat október 17-én.

Hirdetés

A polgárőrség legrangosabb elismerését azoknak a szervezeteknek és személyeknek adományozzák, akik tevékenységükkel, társadalmi szerepvállalásukkal hozzájárulnak a polgárőrök munkájához. Az ünnepségen a Bajai Polgárőr Egyesület munkáját is elismerték.
 

Egyenruhásokkal tel meg szerda délelőtt a budapesti Honvéd Kulturális Központ díszterme. Az Országos Polgárőr Szövetség minden évben megrendezi októberi díjátadó ünnepégét, tisztelegve ezzel az 1956-os forradalom eseményei és a polgárőrök áldozatos munkája előtt. Az idei ünnepségen díszvendégként Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára köszöntötte a megjelenteket, beszédében a történelmi események máig ható szerepét hangsúlyozta. Több mint száz elismerést adtak át az önkénteseknek és az őket összefogó szervezeteknek. Az év polgárőr egyesülete díjat Bokányi Zoltán, a bajai polgárőr egyesület elnöke vehette át. – Ez nemcsak az idei, hanem az elmúlt évek kitartó munkáját és a fejlődésért tett erőfeszítéseinket díjazza – mondta.

Az egyéb címek mellett a legrangosabbnak számító Kopácsi Sándor Érdemrendek is gazdára találtak. A polgárőrség első elnökéről elnevezett díjat korábban olyan magas rangú személyek vehették át, mint dr. Göncz Árpád és dr. Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökök, valamint dr. Boross Péter volt miniszterelnök. Ebben a kitüntetésben részesült idén Baja város polgármestere is. Fercsák Róbert kiemelte: a bajai polgárőr szolgálat jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, többek között ennek köszönhető az elismerés. – Az önkormányzat is komoly forrásokat tudott biztosítani erre a célra, de a megyei és az országos vezetés is segített a felszerelés fejlesztésében, eszközbeszerzésben, segítve ezzel a város közbiztonságát.
Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnök elmondta: a díjak odaítélésekor minden alkalommal kikérik a megyei elnökök véleményét. – Figyelembe vesszük az aktivitást, az adott település közbiztonságát, a bűnmegelőzés hatékonyságát, az önkormányzattal, rendőrséggel való együttműködést és kapcsolatot.

Hazánkban közel 63 ezer önkéntes polgárőr dolgozik együtt a rendőrséggel és más hivatásos szervekkel a mindennapokban. Munkájuk hozzájárul a helyi közbiztonsághoz, ennek köszönhetően Magyarországot a világ 15. legbiztonságosabb országaként tartják számon.

forrás: baja.hu/Bajai TV 

BajaBajaFercsák RóbertKopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend