2024.04.24, Szerda

Új épületet kap a Bajai Tankerület

baja.hu

2018.04.25. 13:23

Hamarosan költözhetnek a Bajai Tankerületi Központ munkatársai. A kivitelezők januárban kezdték meg a Kenderes utcai épület felújítását, amely a jövőben a tankerület székhelyéül szolgál majd.

Hirdetés

A tervek szerint júliustól foglalhatják el új helyüket a központ munkatársai. 

Sárosi Magdolna, a bajai tankerületi központ igazgatója elmondta, nagy szükség van az új épületre, a központban dolgozó szakemberek helyszűke miatt ugyanis nem mindig tudják zavartalanul végezi munkájukat. – A tankerületi központ dolgozói létszáma folyamatosan bővült, most már 25 főt foglalkoztatunk, és szeretnénk még létszámot bővíteni. Nem férünk el, szűk a hely, több szakterületen dolgozó kolléga egy irodában kapott helyet, zavarják egymást, így nem tudunk megfelelő munkakörülményeket biztosítani – mondta az intézményvezető.

Makai Tamás, a tankerületi központ működtetési referense szerint jó ütemben haladnak a munkálatok, így várhatóan már a júliusi határidő előtt beköltözhetnek az épületbe. Az ingatlan közel 10 évig üresen állt, ez idő alatt elhasználódott, így szükség volt a külső és belső felújításra. Makai Tamás hozzátette: a kétszintes ingatlanban több mint 10 iroda, egy ebédlő, társalgó és tanácsterem áll a dolgozók rendelkezésére, így a jövőben kényelmes keretek közt végezhetik feladataikat. Az épület mintegy 60 millió forintból újul meg, amelynek forrását a Klebelsberg Központ és a Bajai Tankerületi Központ együttesen biztosította.

forrás: baja.hu / Bajai TV

BajaBajaBajai Tankerületi Központ