2024.04.24, Szerda

Régi fényében tündököl a bajai Bányai épülete

http://zsigorobert.hu

2017.11.21. 09:17

Közel 100 millió forintból újult meg a Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az intézmény külső nyílászáróit kicserélték, és helyreállították a homlokzatot is.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: az oktatási intézmények területen az előző esztendők, és a következő évek is a fejlesztésről szólnak majd.

A város vérkeringésének közepe a Bányai – mondta Horváth Anett tagintézmény-vezető a pénteki ünnepségen. – Egy hasznos és szükséges fejlesztés zárult le a mai napon. Régóta vártunk arra, hogy az iskola visszanyerhesse régi fényét. Egy álom valósulhatott meg – tette hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában lévő épület a miniszter egyedi döntése alapján juthatott támogatáshoz. Az összesen 100 millió forint pályázati forrásból megújult a homlokzat, korszerű felületképzést és új nyílászárókat kapott az ingatlan.

A rendezvényen Pölöskei Gáborné, köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott: az ország folyamatos gazdasági fejlődése csak akkor biztosítható, ha minőségi munkaerőt képzünk. – Elindult egy tíz évre szóló fejlesztéssorozat, amely a képzéseket javítását szolgálja. A szakképzés nagy lehetőség előtt áll, úgy kell átadnunk gyermekeinknek a tudást, hogy láthassák benne a jövőt. Rugalmasabbá, vonzóbbá kell tenni a képzéseket, ennek egyik fontos eleme az infrastruktúra fejlesztése.

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője az iskola volt diákjaként köszöntette a megjelenteket. – A Bányai ezer szállal kötődik Bajához és a térséghez, ezért is volt nagy az öröm, mikor megtudtuk, hogy megújulhat az intézmény. A beruházás szerencsére nem egyedülálló, a környék iskolái több mint 1 milliárd forintból szépülhetnek meg a közeljövőben. Az oktatás területén a következő esztendők is a fejlesztésről szólnak majd, hiszen az egyre erősödő Magyarországnak jó szakemberekre van szüksége.

BajaBajaépületfelújításBányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola