2024.04.20, Szombat

Legalább már focizhattak a bajai gyerekek a pályán

www.sugopart.hu

2017.11.14. 14:42

A futóknak még várni kell.

Hirdetés

Szombaton Bozsik tornát rendeztek Baján a Petőfi - szigeti sporttelepen ahol a gyerekek végre a felújított füves pályán is játszhattak. Ez az a torna, ahol az eredményt nem is számolják, hanem a játék a lényeg. Öröm volt nézni a fiúkat és lányokat ahogy kergetik a labdát és az új pálya minőségéről is csak jókat mondhatunk.

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1889290294444347

 

Azonban az engedélyek hiányában ez csak egy ideiglenes megoldás volt, és a futók sem használhatják a salakos futópályát, amit pedig sok éve megszoktak. A pálya a felújítással együtt körbe lett kerítve, és be lettek zárva a kapuk is.  Érthetetlen, hogy miért húzódik el ilyen sokáig az, hogy az üzemeltető Kft. megkapja a szükséges jogokat.

 

Egy rekortán pályával válhatna teljessé a szigeti komplexum.

 

A futók igazából már több hónapja fórumoznak az interneten, hogy mielőbb megoldódjon a helyzet, és minket is többször kerestek. Augusztus elején egy feliratot is elhelyeztek a pálya új kerítésén, ahol megoldásként egy forgókapu építésére tettek javaslatot. A pálya igazából július végére elkészült, és azóta nyírták, öntözték, hogy megerősödjön a gyepszőnyeg. Nem a pályázat részeként a pálya körüli megroggyant töltés nagy részét is elbontották szeptemberben, aminek a helye még nem lett füvesítve, és most el van kerítve. Előtte egy tábla figyelmeztet arra, hogy munkaterület.

 

Ezt a területet kellene még füvesíteni.

 

De ez egyáltalán nem zavarná sem a focizni, sem a futni vágyókat, hiszen ez a terület a futópálya és az új kerítés között helyezkedik el. Hogy mikor lesz megoldás az ügyre, ez még a jövő titka, de információnk szerint egy új traktor lett vásárolva a napokban, amivel a futópályát is rendbe lehet majd rakni, aminek állaga jelen helyzetében köztünk szólva nem a legjobb. Az igazi megoldás egy rekortán pálya lenne (aminek a kezelése is egyszerűbb) , de annak megépítése elsősorban nem akarat, hanem pénz kérdés, és TAO-s pályázatok sajnos atlétikai pályák építésére nem vonatkoznak.

 

A focipálya szuper, a futó pálya lehetne jobb.

 

Az üggyel kapcsolatban Ikotity István bajai országgyűlési képviselő is megszólalt egy videóban a múlt héten a facebook oldalán:

 

Mikor használhatják újra a bajai lakosok a sportpályát a Petőfi-szigeten?
Több bajai helyi lakos is megkeresett az elmúlt időszakban, hogy a Petőfi-szigeten lévő futballpályát és az azt körülvevő futókört már tavasz óta bekerítették, felújítják és a lakosság számára a mai napig sem elérhető ez az ingyenes sportolási lehetőség. Elmentem a helyszínre és sajnos még egy tábla sem jelzi, hogy a lakosság mikor használhatja legközelebb. Megkerestem két illetékest a leendő üzemeltetőt és a terület tulajdonosa (a bajai önkormányzat) részéről egy felelőst. Korrekten tájékoztattak és egyöntetűen azt mondták, hogy a felújítás még csúszik, nem tudni pontosan mikor lesz az átadás. De amint ez megtörtént, akkor a lakosságot is tájékoztatni fogják, hogy amatőr sportolók mikor és miként használhatják a sportpályát.

Bajafocipálya Bozsik tornafutó pálya