2024.04.19, Péntek

Bajára is várják a pótfelvételizőket

baja.hu

2017.08.03. 12:37

Építőmérnöki és környezetmérnöki képzés közül választhatnak a hallgatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai telephelyű Víztudományi Karán.

Hirdetés

A normál felvételi eljárás során első körben alapképzésre 49 hallgatót vettek fel az intézmény által hirdetett alapképzési szakokra. – Túl vagyunk az általános eljáráson. Nappali és levelező tagozatra vettünk fel hallgatókat építő- és környezetmérnöki szakra. - mondta el Bíró Tibor, az intézmény dékánja.

Akik nem nyertek felvételt az általuk megjelölt szakokra, azok számára a legtöbb felsőoktatási intézményhez hasonlóan a Közszolgálati Egyetem is hirdet pótfelvételi képzéseket. Ezekre az országban egyedülálló módon államilag támogatott hallgatók is jelentkezhetnek. Bíró Tibor hangsúlyozta: az úgynevezett közszolgálati ösztöndíjas képzések nagy jelentőséggel bírnak, hiszen a pótfelvételi eljárásban leginkább önköltséges szakokat indítanak, ami anyagilag megterhelő lehet a hallgatók számára. Augusztus elsejével változások történnek a felsőoktatási intézmény életében. Első lépésként az Eötvös József Főiskola fizikailag is elválik az egyetem Víztudományi Karától.

Forrás: Baja TV

 

BajaBajaVíztudományi KarNemzeti Közszolgálati Egyetem