2024.04.19, Péntek

Tovább folytatódnak a bajai fejlesztések

baja.hu

2017.07.25. 15:34

Hamarosan út- és járdaszakaszok, valamint közfeladatot ellátó hivatalok újulhatnak meg Baja térségében.

Hirdetés

Újabb források érkeztek a térség fejlesztésére. Baja, Bátmonostor és Szeremle is sikeresen szerepelt a Belügyminisztérium pályázatán, így hamarosan út- és járdaszakaszok, valamint közfeladatot ellátó hivatalok újulhatnak meg a településeken – tájékoztatta a baja.hu-t Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

A pályázati forrásból Bátmonostoron megújulhat a község egyik legforgalmasabb utcája, a Kossuth Lajos utca, valamint a helyi általános iskolához vezető Zrínyi Miklós utca. Könnyebb és biztonságosabb lesz a közlekedés a gyalogosok számára, mivel megszépülhetnek az utcákhoz tartozó járdaszakaszok is. A beruházás értéke 17.6 millió forint, amelyből 2.6 millió forint önrészt kellett a településnek biztosítania.

Út- és járdafelújításra pályázott Baja is. A település központi részén található Széchenyi István utca válhat korszerűbbé, a Petőfi Sándor és a Déri Frigyes sétány között. A kormányzati támogatásnak köszönhetően így a város egyik fontos területe, az Evangélikus templomhoz, és a Déri-kerthez vezető útszakasz szépülhet meg. A munkálatok összértéke 24.6 millió forint, amely tartalmazza a szakaszhoz tartozó járdák felújítását, valamint a csapadékvíz elvezetését.

Szeremle a település Önkormányzati Hivatalát újíthatja meg. Az igényelt, közel 30 millió forint támogatást tetőfelújításra, hőszigetelésre, akadálymentesítésre, fűtéskorszerűsítésre, valamint a víz-, csatorna és szellőzőrendszerek felújítására fordítja a település. Az önkormányzatnál úgy becsülik, a beruházást követően éves szinten akár 500 ezer forinttal is csökkenhetnek a fenntartási költségek.

 

Forrás: baja.hu

BajaBajatelepülésfejlesztésszeremlebátmonostorút- és járdafelújítás