2024.03.28, Csütörtök

Sokan kóstoltak bajai halászlét

baja.hu

2017.02.03. 08:33

A 25. Turisztikai Díjátadó Gáláját és Évadnyitóját rendezték Budapesten, melyen Baja jelentős erőkkel képviseltette magát. Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. igazgatója és helyettese, Angeli Lászlóné mellett a cég konyhája és a Tourinform iroda munkatársai is jelen voltak.

Hirdetés

A megnyitót követő fogadáson bajai halászlét is kóstolhattak az érdeklődők, ahogy a legjelentősebb városi programokkal is megismerkedhettek. A bajai standnál nagy tumultus volt, sokakat csábított a hungarikummá lett étek.


A gálán lemondott tisztségéről Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos, aki kijelentette: a turizmus kormányzati átalakítása befejeződött. Bienerth Gusztávot január 8-án megválasztották a Magyar Úszó Szövetség elnökévé.

Adott a dinamika és az új feltételrendszer ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. Minden vállalt feladatát teljesítette. Meghatározó korszakot zárt le a kormány, az új struktúra felállt, a többletforrások elosztása megtörtént a négy kiemelt turisztikai célpont részére, és újabbak kialakítását készítik elő. 

 

Január elsejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség teljes struktúrája működik, a kormány létrehozta az egyablakos hatékony turizmusigazgatást. 
A következő időszak legfontosabb feladatának a stratégia végrehajtását nevezte. A turisztikai desztinációkat kialakították, de még létre kell hozni a turisztikai márkát. A minőségi turizmus érdekében a képzés fontossága mellett hangsúlyozta a munkaerő megtartását, a külföldön dolgozók visszacsábítását.

Lényegesen több hazai és uniós forrás áll az ágazat rendelkezésére, a turisztikai célelőirányzat jelentősen megnövekedett, csökkent az áfa. Mennyiségi turizmus helyett minőségire van szükség. Hangsúlyozta: béke, együttműködés, és biztonság nélkül nincs turizmus, a kormány mindent megtesz a turizmus, mint stratégiai ágazat fellendítése érdekében.

A fogadáson sokan kóstoltak bajai halászlét, de a városi programok iránt is nagy volt az érdeklődés.

BajaBajaturizmusbajai halászlé