2024.03.28, Csütörtök
Hullámzó tetejű piaccal tovább fejlődik a bajai belváros
sugopart.hu

Hullámzó tetejű piaccal tovább fejlődik a bajai belváros

sugopart.hu

2017.02.28. 05:14

Felkerültek az internetre a bajai városi piac átalakításának tervei, melyeket egyébként a múlt héten már a Pénzügyi, Város- és Gazdaságfejlesztési, valamint a Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság ülésén is bemutattak a városházán - számolt be aróla a sugopart.hu

Hirdetés

Sikeres pályázat esetén nemcsak maga a piac területe újulna meg, hanem a Szenes utca is új burkolatot kapna, és az utcában található parkolót is átalakítanák.  Nagy változás lenne, hogy a jelenlegi csarnokot lebontanák, és helyette egy újat építenének a piac jelenlegi két hátsó bejárata közé. A csarnok egyszintes lenne (illetve az emeleten irodák kapnának helyet), mert az eddigi tapasztalatok azt igazolják, hogy az emeletre már nem nagyon akarnak felmenni a vásárlók. Az egész tetőrendszer pedig a Sugovica irányába "hullámozna".

 

Létrehoznának egy sétányt, mely a piac és a kínai bolt között menne az  Alföldy tér felé, ahová játszóteret, és kiépített parkolót terveztek.

 

 

Ami viszont sajnos biztos hogy nem fér bele a költségvetésbe, az a mélygarázs, ami a piac területe alatt lett volna kialakítva. Szerződéséből kifolyólag maradna  a helyén az autómosó. 

 

A prezentáció:

https://prezi.com/0i-hycgco-ho/copy-of-bajai-varosi-piac-vazlatterv-prezentacio/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

 

A TOP - pályázat (Zöld város kialakítása)  beadásáról tavaly júniusban döntött egyhangúlag a képviselő - testület A prezentációt csak nyertes pályázat esetén tervezik tovább, melynek eredményére körülbelül még 2 - 3 hónapot kell várjunk.

 

 

Készítették:

 

GLÜCK ENDRE
A3 Építész Kft. ügyvezető,
építészeti tervezés összefogása,
koncepció
KOVÁCS ZOLTÁN
A3 Építész Kft. ügyvezető,
projektvezető - Baja
generáltervezői feladatok 
összefogása, látvány
HORVÁTH BÁLINT
A3 Építész Kft. ügyvezető,
építész tervez

Forrás: sugopart.hu