2024.04.19, Péntek

Átszervezések a bajai főiskolán

baja.hu

2017.02.01. 11:24

Február elsejétől veszi át hivatalosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a bajai főiskola mérnöki képzéseit. Az átszervezés több mint 300 hallgatót és 38 oktatót érint.

Hirdetés

Az eddigi Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézetekből egy Víztudományi Kart hoznak lére.

A változásokat felmenő rendszerben vezetik be, így a gyakorlatban egyelőre nem változik semmi.

Dr. Bíró Tibortól, az új kar dékánja elmondta: „A két intézet kivált az Eötvös József Főiskolából és átkerült a közszolgálati egyetemhez. Az érintett hallgatók automatikusan átkerülnek, nem érinti hátrányosan őket az átszervezés, melyre a vízügyi ágazat hatékony működtetése érdekében volt szükség.”
Dr. Bíró Tibor hozzátette: a fenntartó elsősorban azért kezdeményezte az átszervezést, mert 5-10 éven belül szakember utánpótlás problémákkal fog küzdeni az ágazat. A Belügyminisztérium igyekszik koordinálni, perspektívát adni, hallgatói létszámot növelni.

A most felvételiző diákoknak fontos tudniuk, hogy a jelentkezést az Eötvös József Főiskolára kell beadniuk. A szeptemberben kezdődő tanévet viszont a közszolgálati egyetem hallgatóiként kezdik meg. Részletek: felvi.hu.

BajaBajaEötvös József FőiskolaVíztudományi KarNemzeti Közszolgálati Egyetem