2024.04.23, Kedd

Ijesztően zavaros víz folyik a bajai csapokból

baja.hu

2017.01.21. 10:25

Az elmúlt napokban elárasztották az internetet a bajai háztartásokban készült, gyanús színű vizet bemutató képek. A panaszok alapján szürke, barna, olykor feketés víz jött a csapokból, mely a mosdókon és fürdőkádakon keresztül is nyomott hagyott.

Hirdetés

Mrekva László, a Bajavíz Kft. ügyvezetője elmondta: a jelenlegi hálózat évtizedekkel ezelőtt épült, eddig nem volt lehetőség a felújításra. De más baj is volt. „Az elmúlt hetekben a város vízellátását biztosító fő gerincvezetékek közül kettőn is csőtörés következett be. A helyreállításhoz le kellett szakaszolni a rendszert. Ebből a leszakaszolásból adódóan a szolgáltatott víz áramlási viszonyai megváltoztak, a víz a rendszerben felkavarodott, zavarossá vált.”

A legnagyobb vitát az kavarta a fogyasztók körében, hogy a zavaros víz ártalmas az egészségre vagy sem. Mrekva László elmondta: januárban öt alkalommal végeztek ivóvíz vizsgálatot. A kémiai és a biológiai vizsgálatok is megnyugtató eredménnyel zárultak. Hozzátette: a hibák feltérképezése folyamatos, a szakemberek célirányosan végzik a hálózat tisztítását, átmosását. A Bajavíz Kft. a munkálatokról és tudnivalókról a honlapján, valamint a www.baja.hu oldalon is tájékoztatást ad.

A zavaros vízzel kapcsolatos hírekre Fercsák Róbert polgármester is reagált. „Jogos az érintett lakosság panasza. Kiemelten kezeljük a problémát, fontos a probléma mielőbbi megszüntetése.”

Bajaivóvízivóvízminőségcsőtörésekzavaros víz