2024.03.29, Péntek

Tovább folytatódhat a Bajai Szent Rókus Kórház modernizációja

baja.hu

2016.12.08. 12:48

Pályázaton nyert fejlesztési támogatással több, mint 171 millió forintból korszerűsítheti a területén található ingatlanokat a Bajai Szent Rókus Kórház. Két orvosszálló 36 lakása válhat energiatakarékossá a munkálatok befejeztével.

Hirdetés

A beruházás célja az egészségügyi intézmény területén található 12 lakásos, valamint 24 lakásos orvosszállók energetikai fejlesztése. A pályázati támogatásnak köszönhetően új nyílászárókat, új burkolatot és hőszigetelést kapnak az ingatlanok, felújítják a lábazatokat, korszerűsítik a kéményeket.

A kórházban egy évvel ezelőtt már kiépült egy napelemes rendszer, ami most tovább bővülhet. A kisebbik orvosszálló 10 kW-os, a nagyobbik 23 kW kapacitású rendszerrel csökkentheti havi kiadásait. Az épületek energetikai hatékonysága jelentősen javul. A fejlesztéssel a kórház évente közel 5,5 millió forinttal csökkentheti fenntartási költségeit.

A kórház mindannyiunk közös ügye, ebben az épületben látják el a térség valamennyi betegét. Az elmúlt esztendők folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően – összhangban a kormányzati szándékkal és az országban zajló egészségügyi beruházásokkal – az intézmény jelentősen fejlődhetett. Új épületben gyógyítják az ide érkezőket, a műszerparkot pedig korszerű, 21. századi berendezésekre cserélik.

„Kiemelkedően fontos számunkra a betegek biztonságos ellátása, valamint az itt dolgozók munkakörülményeinek a javítása. A fejlesztéstől azt is reméljük, hogy a megújuló lakások otthonos körülményeket biztosítanak a városba érkező fiatal orvosoknak. Bízunk benne, hogy a következő időszakban tovább folytatódhatnak a Bajai Szent Rókus Kórház fejlesztési munkálatai.” – Dr. Tóth Gábor főigazgató (Bajai Szent Rókus Kórház), Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Fercsák Róbert, Baja város polgármestere

BajaBajai Szent Rókus Kórházberuházáskorszerűsítésorvosszálló