2024.03.28, Csütörtök

Több száz fenyőfát osztottak szét a bajai nagycsaládosok között

baja.hu

2016.12.23. 09:35

Immár harmadik esztendeje, hogy díjmentesen juthatnak fenyőfához az ünnep előtt a bajai nagycsaládosok az önkormányzat, a Baja Marketing Kft., és egy nagylelkű felajánló jóvoltából.

Hirdetés

Idén összesen mintegy 260 fát osztottak ki a Belvárosi Közösségi Ház udvarán, december 20-án, kedden reggel. A Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai az óvodák és iskolák jelzései alapján már jó előre összeállították a jogosult családok listáját, és felügyelték az átvételt. A kora reggeli órákban Fercsák Róbert polgármester és Csubákné Besesek Andrea alpolgármester is szívesen vett részt az átadásban, egyben jókívánságaikat fejezték ki mindazoknak, akik ilyen módon jutottak karácsonyfához. – Karácsony közeledtével a városvezetés szeretne minél többeknek segíteni. Nagycsaládosok számára biztosítjuk a fenyőfát, így mentesülnek bizonyos kiadások alól, amelyeket másra fordíthatnak. Nagyon köszönjük a vállalkozónak, hogy idén is felajánlotta a fákat – mondta az alpolgármester.

Ötven fenyőfát Horváth Szilveszter, a Roma Önkormányzat elnöke vitt magával, hogy kiossza a tanyákon élők között. Elmondta: a karácsony előtti időszakban a Roma Önkormányzat is igyekszik segíteni, babgulyás főztek, kalácsot sütöttek, de tűzifát is kiutalnak a rászorulók számára. – Egész évben eláttjuk az érdekképviseletet, és kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekekre. Megkönnyítjük számukra, hogy eljussanak az iskolába, tankönyveket, megfelelő ruházatot is beszerzünk. Fontos, hogy odafigyeljünk rájuk – mondta az elnök.

Végh Károly vállalkozó, az ezüstfenyők adományozója elmondta: minden évben ugyanakkora mennyiséget ajánl fel, mivel szeretne segíteni azoknak, akiknek a költségvetésébe esetleg nem fér bele a karácsonyfa megvásárlása.

Bajaadománynagycsaládosfenyőfa