2024.04.19, Péntek

Plüssállatok szállták meg Baját

baja.hu

2016.12.07. 13:11

Baja is csatlakozott a plüssmacikat gyűjtő országos kezdeményezéshez. A gyűjtés célja, hogy a Mentőállomás rendelkezzen minél több olyan tiszta plüssállattal, melyek támaszként szolgálhatnak a súlyosabban sérült gyerekek számára. Habár a gyűjtés december 5-én befejeződött, továbbra is elfogadják az adományokat a Bababirtokon.

Hirdetés

Több adagnyi plüssfigura jutott el december 5-én a Bababirtokra. A III. Béla Gimnázium közössége két nagy papírdoboznyi játékot gyűjtött össze, és a Bajai Fiatalok Színházának színistúdiósai is több tucatnyi állatkával csatlakoztak a Plüssmacik a mentőautókba! mozgalomhoz.

Benkő Mónika magyartanár és Tóth-Kiss Hajni drámapedagógus a kiszállítást is vállalta, a Bababirtokon pedig Éginé Soós Tímea vette át az adományt, és tette hozzá a szépen gyarapodó kupachoz. – A hozzánk járó gyermekek szülei is rengeteg plüssállatkát hoztak, és rajtuk kívül is sokan becsengettek adománnyal. Jövő héten átadjuk a mentőállomásnak az eddig összegyűjtött játékokat, a gyűjtés azonban nem fejeződik be. Folyamatosan pótolni kell a készleteket, az a cél, hogy minden mentőautóban állandóan legyen plüssállatka. Az adventi időszakban nyilván könnyebben ajándékoznak az emberek, de azt kérjük: utána se feledkezzenek meg arról, hogy megkönnyíthetik egy kisgyermek számára a mentőautóban töltött időszakot. Tiszta, jó állapotú plüssállatkákat várunk – mondta a Bababirtok vezetője.

BajaAdománygyűjtő akcióBajai MentőállomásBababirtokplüssállat