2024.03.28, Csütörtök

Az életért sétáltak, fát ültettek

baja.hu

2016.10.13. 09:13

Erőteljes, élettől duzzadó kezek és törékeny, aprócska, megfáradt ujjak szorították a rózsaszínű lufikat Baján a Séta az életért–Összefogás a mellrák ellen városi rendezvényen. Borongós októberi délutánon gyűltek össze a lányok, asszonyok a Déri-kertben, hogy csatlakozzanak a Sugovica Daganatos Klub és a könyvtár felhívásához.

Hirdetés

Üde színfolt volt a fiatal lányok jelenléte, részvételük azt sugallta, van értelme küzdeni az életért. A családért, szeretteinkért kell megtenni mindent egészségünk megóvása érdekében. Amint Torma Zsuzsa főszervező, az Ady Endre VKMK munkatársa bevezetőjében elmondta, nagyon jó érzés, hogy a 20. alkalommal megrendezett figyelemfelhívó programon sok az érdeklődő. „Eljöttek a Szent László ÁMK 9 évfolyamos növendékei is, akik megható műsorral készültek.” A versek, történetek a meghatottság könnyeit is előcsalták a szemekből.

 

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester kiemelte, nagyon fontos a megelőzés. Sok életet lehet megmenteni, ha időben észleljük a betegség jeleit.

Dr. Zöld Lászlóné tanácsnok köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az időben felfedezett betegség leküzdésével vidám és boldog nagymamák, dédnagymamák lehetnek a hölgyek. – A mai esemény rólunk szól. Szeretnénk kitűnni a kitűzött, apró rózsaszín szalaggal, rámutatva a megelőzés fontosságára. Közös, létező és sürgető igény részünkről, hogy felhívjuk a figyelmet: néhány perces önvizsgálattal megelőzhető a baj.

A műsor után a program házigazdái, a klub tagjai és a résztvevők elültették az életet szimbolizáló fát, majd felékesítették rózsaszín szalagokkal, a mellrák elleni küzdelem jelképével. A csapat ezt követően átsétált az erre az alkalomra rózsaszínbe burkolt Sugó-hídon.

BajaBajamellrák