2024.04.26, Péntek

Tovább folytatódik az óvodafejlesztés Baján

kormany.hu, baja.hu

2016.09.07. 08:23

Óvónők, szülők és gyerekek vehették boldogan birtokba a nemrég teljesen megújult Templom utcai óvodát Bajaszentistvánon.

Hirdetés

Kormányzati támogatással, több mint 40 millió forintból szépülhetett meg a Templom utcai óvoda Bajaszentistvánon. Az eredményt mindannyian láthatjuk – mondta az épület átadóünnepségén Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Méltó, korszerű, energiatakarékos, otthonos környezetbe járhatnak a gyermekek, dolgozhatnak az óvónők és a dadusok.

Az elavult fűtési rendszert új, kondenzációs kazán váltotta, a homlokzat hőszigetelést kapott, korszerűsítették a villamoshálózatot, és lecserélték a nyílászárókat. A beruházásnak köszönhetően a jövőben akár 40 százalékkal is csökkenhet az intézmény gázfogyasztása. A munkálatok júniusban kezdődtek, melynek keretében az említetteken kívül kicserélték a parkettát, a tető új cserepet, a falak friss vakolatot és színezést kaptak. A fejlesztés az óvoda teljes energetikai rendszerét érintette, de megújult a személyzeti vizesblokkok, és a konyha csatornarendszere is.

 

A Templom utcai óvodában majdnem száz gyermekkel indul a nevelési év, az épület viszont nem csak a piciknek okoz majd meglepetést. A több mint 40 millió forintos beruházás 75 százalékát a kormány, 25 százalékát Baja Város Önkormányzata finanszírozta. Köszönet mindenkinek, akinek része volt a munkában, és az elmúlt esztendők eredményeihez hasonlóan az idén is megújulhatott egy fontos intézményünk – fogalmazott Zsigó Róbert.