2024.04.18, Csütörtök

Új díszpolgára lesz Bajának - kitalálják ki?

2016.08.11. 07:29

Példát mutat a fiataloknak kitartásból, céltudatosságból, valamint hogy nem kell megalkuvónak lenni és megrettenni a változástól.

Hirdetés

Baja Város Díszpolgára címre terjeszti fel Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszót Fercsák Róbert polgármester és Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője - jelentették be tegnap.

 

– Most vagyunk a Baja város kitüntető címeinek és díjainak jelölési időszakában, a mai napon közösen kezdeményezzük Hosszú Katinka kitüntetését. A város egy emberként áll mellette, szurkol neki, szeretnénk ezzel a gesztussal is kifejezni örömünket és biztatásunkat – részletezte a polgármester. Az államtitkár hozzátette: az önkormányzat és a városvezetés a lakosság nevében is kifejezi ezzel háláját és nagyrabecsülését a riói nyári olimpiai játékokon már három számban fényesen diadalmaskodó, három aranyérmet szerzett és olimpiai rekordot elért Hosszú Katinkával szemben.

 

 

Minden magyar büszke lehet Katinka teljesítményére, mi, bajaiak azonban különösen büszkék vagyunk - hangzott el.

 

A kitüntető címek és díjak odaítéléséről egy következő ülésen dönt a bajai képviselőtestület, az átadást pedig hagyományosan a decemberi ünnepi közgyűlés keretében tartják meg.

 

A 27 éves Hosszú Katinka 2000 óta az első női úszó, aki három egyéni aranyérmet nyert, ráadásul beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében. A 200 és 400 méter vegyes, valamint a 100 méter hát megnyerésével Hosszú lett a riói játékok első triplázója.

 

– A játékokon a világ legjobbjai úsznak, de ahhoz, hogy ott valaki aranyérmes legyen, fejben és fizikailag is ott kell lennie, nem véletlen, hogy ennyire felnéznek az olimpiai bajnokokra. Katinka ebben a kategóriában is messze kimagaslik a mezőnyből - mondta róla Hargitay András, az úszók szövetségi kapitánya.

 

A magyar női 4x200 méteres gyorsváltó, amelyben Katinka is úszott, végül 7:51.03 perces idővel a hatodik helyen végzett szerdán..

BajaBajaHosszú Katinkadíszpolgár