Baja

Tovább folytatódhat a Bajai Szent Rókus Kórház modernizációja

2016.12.08

Pályázaton nyert fejlesztési támogatással több, mint 171 millió forintból korszerűsítheti a területén található ingatlanokat a Bajai Szent Rókus Kórház. Két orvosszálló 36 lakása válhat energiatakarékossá a munkálatok befejeztével.

A bajai lány lett az év úszója

2016.12.05

Egymás után harmadszor lett az év úszója Hosszú Katinka. A díjakat a windsori Ceasars Hotel Colosseumban adták át hagyományos gála keretében.

Hajózárlatot rendeltek el a bajai Duna-hídnál

2016.11.22

Egy román lobogó alatt közlekedő tolóhajó nekiütközött kedd reggel a bajai Duna-hídnak, ennek következtében az egyik bárka elsüllyedt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság ügyeletes szakértője a híd térségére teljes hajózárlatot rendelt el.

Döntés, felelősség, pályaválasztás

2016.11.21

Pályaorientációs rendezvényre várta az érdeklődőket a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja: az iskola aulájában már a reggeli órákban megjelentek a különböző cégek, vállalatok és felsőoktatási intézmények standjai, a diákok pedig szép számmal látogatták is őket.

Tavasszal nyit az Örökségszálló

2016.11.11

Jövő tavaszra a bajai Türr István Múzeum műtárgy állományának mintegy 60 százaléka válik láthatóvá az eddig megszokott 20 százalék helyett, többek között ez lesz a nagyszabású felújítás egyik hozadéka.

Bajai elképesztő - Túr de FRANCE néven nyílt kerékpárbolt

2016.11.08

Megnyitott Baján a Túr de France kerékpáros turkáló - számolt be a Sugopart.hu

Rövidpályás úszó ob - Hosszú Katinka mindent vitt

2016.11.04

Százszázalékos teljesítménnyel, mind az öt számának megnyerésével folytatta szereplését Hosszú Katinka a százhalombattai rövidpályás országos bajnokság második napján. A férfiaknál Verrasztó Dávid a világranglista harmadik helyét érő időt úszott 400 méter vegyesen.

Lekapcsolták Baja város weboldalát

2016.10.25

Kedden reggelre elérhetetlenné vált több böngészőből is a www.baja.hu.

Ablak a jövő számára

2016.10.23

Semmit nem bíztak a véletlenre a Jövőd a tét! címmel megrendezett pályaválasztási kiállítás résztvevői: a különféle cégek, intézmények és iskolák egymást licitálták túl abban, kinek látványosabb, dekoratívabb, izgalmasabb a standja.

Halloweeni Tökös Újborkóstoló Hajóson

2016.10.17

A Hajósi Pincefaluért Egyesület második alkalommal tartja meg a Tökös Nyitott Pince Napokat, amelynek során tíz nyitott pince várja majd az érdeklődőket a töklámpásokkal kivilágított pincefaluban október 29-én.

Egy kis valóság Bajáról - Az X-Faktorból üzent a bajai lány a szüleinek

2016.10.17

A fajszi Benedek Viktóriának a RTL X-Faktorban elmondott pár mondata alapján leszűrhető, hogy egy nehéz gyerekkor jutott. Láthatóan nem adta fel

Az életért sétáltak, fát ültettek

2016.10.13

Erőteljes, élettől duzzadó kezek és törékeny, aprócska, megfáradt ujjak szorították a rózsaszínű lufikat Baján a Séta az életért–Összefogás a mellrák ellen városi rendezvényen. Borongós októberi délutánon gyűltek össze a lányok, asszonyok a Déri-kertben, hogy csatlakozzanak a Sugovica Daganatos Klub és a könyvtár felhívásához.

Munkaügyileg - Nagy eséllyel Ön is hátrányos helyzetű

2016.10.07

Maros Beáta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának vezetője kifejtette: hátrányos helyzetűnek számítanak az alacsony iskolai végzetséggel rendelkezők, a 25 év alatti vagy 50 év fölötti munkavállalók, a 30 év alatti pályakezdők, a gyesről, gyedről vagy ápolási díjról visszatérők, illetve a gyermeküket egyedül nevelő szülők.

Megépülhet a világon egyedülálló kagylósziget a Sugón

2016.09.30

A kagylósziget a víz minőségét javítaná a Duna mellékágában. A beruházáshoz szükséges pályázatot még augusztus végén nyerték el a programban részvevők, többek között a bajai Eötvös József Főiskola.

Szüreti felvonulás, újbor koccintás és mézkóstolás volt ma Baján

2016.09.24

A Petőfi-szigeten késő estig számos program, bor és méz várta az érdeklődőket a Bácska Kincse rendezvényen.

Plüssállatok szállták meg Baját

2016.12.07

Baja is csatlakozott a plüssmacikat gyűjtő országos kezdeményezéshez. A gyűjtés célja, hogy a Mentőállomás rendelkezzen minél több olyan tiszta plüssállattal, melyek támaszként szolgálhatnak a súlyosabban sérült gyerekek számára. Habár a gyűjtés december 5-én befejeződött, továbbra is elfogadják az adományokat a Bababirtokon.

Nagy értékű támogatást kaptak a bajai mentősök

2016.12.02

Az Országos Mosoly Egyesülettől Nagy István elnök 1 millió 200 ezer forint értékben adott át fontos gyógyászati eszközöket, további 300 ezer forintot pedig azzal a céllal utalnak át a mentőállomás számlájára, hogy az összegből a munkatársak kényelmét szolgáló berendezési tárgyakat (egy hűtőszekrényt, 4 kanapét és 10 széket) vásároljanak.

Süllyed egy uszály a bajai Duna-hídnál

2016.11.22

Süllyed egy hetven méter hosszú és nyolc méter széles uszály a bajai Duna-híd lábánál. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Soha véget nem ér a Wellhello

2016.11.15

Baján vasárnap kétszer is vetítették a Városi Színházteremben, az esti természetesen nagyobb tömeget vonzott, hiszen a film végén közönségtalálkozó is csalogatta a rajongókat.

Megújul a bajai Foglalkoztatási Osztály épülete

2016.11.09

November 7-től a Kormányablakban várja az ügyfeleket a Munkaügyi Központ. A Bajai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épületét felújítják, ezért volt szükség az átmeneti költözésre.

Még szebb lesz a bajai Barátok Temploma

2016.11.07

Az utolsó szakaszhoz értek a felújítási munkálatokkal a Barátok templomában. A főhomlokzat után a Páduai Szent Antal Plébánia keleti és déli falait festik le, a belső térben pedig a lábazat és a padsor szépül meg.

Kultúrák találkozása a bajai felsőoktatásban

2016.10.27

Kenyából, Pakisztánból, Mongóliából, Kínából, Horvátországból és Oroszországból érkezett csaknem húsz hallgató, akik Baján kezdték meg főiskolai tanulmányaikat.

Nem vagytok halva, ti hősök! - megemlékezés Baján

2016.10.24

Látvány és tartalom különleges harmóniájának lehettek tanúi azon érdeklődők, akik az őszi hideg ellenére is szép számban gyűltek össze október 23-án, vasárnap délután a Déri-kertben, az 1956-os forradalom 60. évfordulójára szervezett, meghitt ünneplésen.

Nemzetközi vizekre evez a bajai főiskola

2016.10.20

Együttműködési megállapodást írt alá az Eötvös József Főiskola és a németországi Deggendorfi Műszaki Főiskola, mely szerint nemzetközi ár- és belvízvédelmi szakmérnöki képzést indítanak az intézményekben.

Ennyi - Egy 82 éves ember a negyedikről ugrott ki Baján

2016.10.17

Ma délelőtt 9 óra tájban egy férfi holtestet találtak Baján a Lordok háza előtt. Információink szerint a 82 éves férfi kiugrott a negyedik emeletről. melynek következtében életét vesztette.

Hiánypótló szakképzések a bajai Főiskolán

2016.10.15

Nyílt napra várta az érdeklődő diákokat és szülőket a bajai Eötvös József Főiskola: az intézmény galériájában gyülekeztek mindazok, akik kíváncsiak voltak arra, milyen képzést és további lehetőségeket kínál a főiskola.

Válogatott költői káromkodások

2016.10.10

Ezek a versek tényleg nagyoknak szólnak! Aki nincs még 18 éves vagy nagyon prűd, ne menjen el a TabulArt Szobaszínház előadására Baján.

A (gazdag) erdészek hete van

2016.10.06

Mint néhány ellenzéki lapnak köszönhetően mára közismert tény, hogy a nagy állami erdészetek igen jól vannak eleresztve szerte szép hazában, így örüljünk velük ezen a héten!

Határvadászokat toboroztak Gemencben

2016.09.26

A Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai 2016. szeptember 23-án Baján, a Bácska Kincse (Baja-Gemenc Természeti Napok ) elnevezésű rendezvényen várta a hivatásos szolgálat iránt érdeklődőket, ahol személyesen adtak tájékoztatást a határvadász-képzésről, a jelentkezés feltételeiről.

Iskolaépülettel bővül Baján a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja

2016.09.23

A közel félmilliárdos beruházásban háromszintes épület jön létre a bajai általános iskola felső tagozata számára.