2024.04.19, Péntek
Kecskeméten is találkozhatunk katonai járőrökkel
Magyar Honvédség - Facebook: illusztráció

Kecskeméten is találkozhatunk katonai járőrökkel

kecskemet.hu

2020.03.24. 16:00

Kecskeméten is találkozhatunk majd katonai járőrökkel az utcákon – tudtuk meg a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályától. Több nagyvárosban úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot péntek reggeltől.

Hirdetés

A Magyar Honvédség minden rendelkezésre álló képességgel és eszközzel folyamatosan segíti a koronavírus járvány terjedésének megelőzését – írták. Az állampolgárok biztonságának fenntartása érdekében honvédelmi járőrkörzeteket jelöltek ki, ennek nyomán Bács-Kiskun megye székhelyén, Kecskeméten is találkozhatnak az állampolgárok katonai járőrökkel.

A Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályától megtudtuk: az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis gépei igénybevételére az aktuális járványügyi helyzettel összefüggésben nem kapott felkérést. Közölték továbbá, hogy az állampolgárok ellátása szempontjából kiemelten fontos vállalatok munkáját a Honvédelmi Irányító Törzs munkatársai segítik. Az érintett vállalatok listáját az alábbi linken tekintheti meg: https://honvedelem.hu/cikk/hetvenegy-vallalatnal-kezdtek-el-a-munkat-a-honvedelmi-iranyito-torzsek/

KecskemétAktuáliskatonai járőr