2024.03.28, Csütörtök
Elkészült a több mint 80 éves híd felújítása
Fotó: Kelemen Áron / baja.hu

Elkészült a több mint 80 éves híd felújítása

mti.hu

2019.12.02. 16:11

A bajai Ferenc-csatorna felújított hídja a Hódút Kft. kivitelezésében valósult meg.

Hirdetés

Befejeződött a Ferenc-csatorna közúti hídjának több mint egymilliárd forintos felújítása Baján, így ismét zavartalanul és biztonságosan lehet rajta közlekedni. Ahogy azt korábban megírtuk a Hódút Kft. kivitelezésében épülő új hídra visszatérhetnek a súlykorlátozás miatt letiltott mezőgazdasági gépek.

A munkálatok során a híd alapozásának, falazatának és tartószerkezetének felújítását végezték el, megújult a burkolat és biztosították a csapadékvíz elvezetést.

 

Az útépítési munkák részeként:

  • kiszélesítették a burkolatot,
  • felújították a csatlakozó utakat és kapubejárókat,
  • valamint járdát alakítottak ki.

 

A híd teherbírása 16-ról 80 tonnára nőtt

A munkálatoknak köszönhetően a hídon kétszer három méter széles forgalmi sávokon és közel három méter széles gyalogos-kerékpáros úton kelhetnek át a közlekedők. A híd teherbírása nyolcvan tonna, így a túlméretes szállítmányok is súlykorlátozás nélkül használhatják a hidat a jövőben.

A beruházásra azért volt szükség, mert az 1938-ban épült eredeti létesítmény állapota az utóbbi évtizedekben jelentősen romlott, ezért néhány éve 16 tonnás súlykorlátozást kellett rajta bevezetni. A híd felújítása az Innovációs és Technológiai Minisztérium út- és hídfelújítási támogatása révén, hazai finanszírozással valósulhatott meg.

hídépítésBajaAktuálisHódút Kft.hídfelújítás