2024.04.25, Csütörtök
Pedagógusok a kistelepülésekért-díjakat adtak át Izsákon
Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesülete - Facebook

Pedagógusok a kistelepülésekért-díjakat adtak át Izsákon

MTI

2019.06.24. 09:00

Átadták a Pedagógusok a kistelepülésekért regionális díjakat pénteken a Bács-Kiskun megyei Izsákon.

Hirdetés

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az átadóünnepségen elmondta: a díjat a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 2017-ben alapította Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye emlékére.

Emlékeztetett: Dobos Krisztina 1988-ban lépett be a Magyar Demokrata Fórumba, ahol a Pedagógus Kollégium vezetője, később pedig oktatási, kutatási és ifjúsági kérdésekben a párt egyik meghatározó szaktekintélye lett. Később, 1991 és 1993 között közoktatási helyettes államtitkárként dolgozott az Antall-kormányban, az ő irányításával dolgozták ki a közoktatási törvényt.

Nevelés nélkül nincs iskola, és az iskola akkor van jó helyen, ha a gyermek gyalog is el tud menni oda - idézte Lezsák Sándor Dobos Krisztinát.

Hangsúlyozta: amikor a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma a díjat alapította, a választókerületben munkálkodó legjobb pedagógusokat szerette volna kitüntetni. Olyan pedagógusokat ismernek el, akik a térség kistelepülésein több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, illetve szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a kulturális programok szervezésében, a közösségi értékteremtésben.

A Dobos Krisztina emlékére létrehozott díjat idén Szabóné Harkai Erika, a Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa, Fodorné Bory Aranka, a gátéri Széchenyi István Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa és Horváth Attiláné, a szanki Gy. Szabó Béla Általános Iskola pedagógusa kapta.

AktuálisPedagógusok a kistelepülésekért-díjIzsákBács-Kiskun megye