2024.03.28, Csütörtök
Nagyot lép előre Kecskemét kerékpáros közlekedése
Illusztráció (iszolnok.hu)

Nagyot lép előre Kecskemét kerékpáros közlekedése

magyarepitok.hu

2019.01.15. 10:52

A Duna Aszfalt munkálatainak köszönhetően a vasútállomás és a Kecskeméti Fürdő közötti útvonal kap fejlesztéseket.

Hirdetés

Kecskeméten több kerékpárútvonal és járdaszakasz is kiépül vagy megújul, illetve új parkolókat is létrehoznak – derül ki az uniós közbeszerzéseket közlő TED adataiból. Az önkormányzat 127 millió forintos beruházását a Duna Aszfalt Kft. kivitelezi. A fejlesztés több szakaszból áll, amely a vasútállomás és a Kecskeméti Fürdő közötti útvonalat érinti.

Az első szakaszban az úgynevezett Szobor sétány újul meg, amely a pályaudvar épületéhez vezető járdát, valamint a pályaudvar előtti út és a Bethlen körút melletti kerékpárút közötti szakaszt jelenti. A második szakaszban a közelmúltban felújított Vasútpark területén a Bethlen körúttal párhuzamos kerékpárút kialakítása történik meg, a Rákóczi úti csatlakozásig. Ennek folytatásaként valósul meg a szintén felújított Rákóczi úton a kerékpárút kiépítése a Főtéri csatlakozásig.


A Neumann Egyetem útvonalát is érinti a felújítás

A beruházás érinti még a Főtér gyalogos és kerékpáros zónájában a burkolt területek megújítását, valamint a Petőfi Sándor utcát és a Dózsa György utat is, ahol szintén kerékpárút-nyomvonalat jelölnek ki.

A felújítás Izsáki úti szakasza a Dózsa György úti kerékpárút végétől az Neumann János Egyetem főbejáratáig terjed, meglévő kerékpárút igénybevételével. Az utolsó szakaszban pedig a rekonstrukció az Izsáki úti kerékpárúttól a Kecskeméti Fürdőig kerül kijelölésre, meglévő kerékpárút felületén a Csabay Géza körút mentén.

 

KecskemétAktuálisDuna Aszfalt Kft.kerékpárútjárdafelújítás