2024.03.29, Péntek
Bács megye rádiói is nyertek a pályázton - 84 millió forintos műsorgyártási támogatáson osztoznak a rádiók
Pixabay - illusztráció

Bács megye rádiói is nyertek a pályázton - 84 millió forintos műsorgyártási támogatáson osztoznak a rádiók

MTI

2018.02.22. 16:00

Harminc kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 84,1 millió forint támogatást nyert el a Magyar Média Mecenatúra program keretében hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítésére.

Hirdetés

A Médiatanács döntéséről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Hírműsor kategóriában eredményesen pályázott az egri FM7 Rádió, a paksi Fortuna Rádió, a fővárosi Klubrádió, a Sárvár Rádió, a szegedi Rádió 88, a kecskeméti Gong Rádió, a debreceni és a komlói Rádió 1, a balassagyarmati Megafon FM, a szolnoki és a karcagi Aktív Rádió, a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai Sirius Rádió, valamint a Rádió Szarvas. Szolgáltató magazinműsorok gyártására támogatáshoz jutott a fővárosi Karc FM, az Európa Rádió kisújszállási és nyíregyházi adója, a tiszafüredi Tisza-tó Rádió, a Bajai Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a kiskőrösi Kunság Rádió és a kalocsai KORONAfm100.

Tematikus magazinműsorokat készíthet a tó keleti térségében fogható Balaton Rádió és a fővárosi Jazzy Rádió. Hírműsorok és szolgáltató magazinműsorok készítésére egyaránt támogatást kapott a Rádió 1 Sopron, a tatabányai Forrás Rádió és a szekszárdi Rádió Antritt.

Jelezték azt is: az ad hoc események azonnali, helyszíni forgatási munkálatainak támogatására kiírt Escher Károly-pályázaton a testület 960 ezer forintot ítélt oda a magyar fotótörténet nagy alakjáról, Brassairól készülő dokumentumfilm egyik kulcselemének forgatásához. Az alkotást Borsody István rendezi, és a támogatásból a fotóművész nemrég fellelt jó barátjával, a 95 éves, Párizsban élő Lengyel Attila zongoraművésszel készítenek interjút.

AktuálistámogatásNMHH Gong RádióműsorgyártásMagyar Média MecenatúraSirius RádióBajai RádióKunság RádióKORONAfm100hírműsor