2024.03.28, Csütörtök

Kecskemét híres szülöttjére koncertekkel emlékeznek a Müpában

MTI

2017.12.09. 14:47

A 135 éve született Kodály Zoltánra emlékeznek koncertekkel és a Klassz a pARTon! eseménysorozat programjaival december 16-án és 17-én Budapesten, a Müpában.

Hirdetés

December 16-án a Fesztivál Színházban Szirtes Edina Mókus Kodály-átiratokkal várja a kamaszokat, majd Kocsis Krisztián, Zsoldos Bálint, Oláh Vilmos és Devich Gergely kamarakoncertjén Bartók, Beethoven, Brahms és Kodály művei szólalnak meg.

Az Üvegteremben Görög Noémi és Görög Enikő négykezes játékát Lukácsházi Győző kommentárjai egészítik ki, majd Kertesi Ingrid és Gulyás Dénes tanítványainak Kodály-dalokból összeállított műsora hallható.

A zárókoncerten a Farkas Róbert vezette Óbudai Danubia Zenekar Érdi Tamás zongoraművész közreműködésével Mozart, Liszt, Weber, Chopin és Kodály műveit adja elő. Délelőtt Korhecz Imola és játszótársai verssel, dallal, tánccal hívják a legkisebbeket a Cimbora játszóházba, emellett rajzkiállítás és interaktív koncert is szerepel a programok között - közölte a Müpa az MTI-vel.

Másnap a Fesztivál Színházban Borbély Mihály fúvós, a Vujicsics Együttes alapító tagja Polygon nevű triójával és Dan Berglund svéd nagybőgős társaságában a magyar komponista zenéjéből merít ihletet. A hangversenyteremben Kodály Zoltán szinte valamennyi zeneszerzői énje megmutatkozik a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyén, amelyen többek között a Budavári Te Deum, a Jézus és a kufárok című kórusmű, valamint Szonatina csellóra és zongorára című műve hangzik el.

KecskemétAktuálisKodály ZoltánkoncertMüpa